Teljes fogsor: teljes állcsontot érintő foghiány esetén javallott. Visszaállítja a rágófunkciót.

Kombinált fogsorok: Az állcsont nagymértékű vagy részleges foghiánya esetén kerámia koronákkal kombinált, nemesfém ötvözetekből műanyag, vagy kerámia műfogakkal készült kivehető fogsorok. Egyik része a fogra vagy implantátumra készülő koronába, a másik a fogsorba van beépítve. Kényelmes , esztétikus, könnyen megszokható fogpótlás, amelynek egy része fix, erre jön a kivehető rész.

Teleszkóp koronás fogpótlás: A kivehető fogsor rögzítésének az a módja, amelynél két egymásba csúszó korona gátolja a kivehető rész elmozdulását. Az egyik korona a – primer – mindig a páciens meglévő, lecsiszolt fogára van ragasztva, a másik – secunder – korona a kivehető részbe van “beleépítve”. Szintén mindennapos eltávolítást s tisztítást igényel.

Részleges, kivehető fogsor: alaplemezből és műfogakból áll műfogínnyel. Anyaga lehet fém, műanyag vagy a kettő kombinációja. Elkészítése alapos előkészítést igényel és hosszadalmasabb. A kezelési terv elkészülte után lenyomatvétel következik. A labor kigipszeli utána az alaplemez pontosításához szükséges lenyomat készül harapás magasság meghatározással együtt. Majd fogpróbára kerül sor. A fogak még csak viaszba ágyazottak, de az illeszkedést és a fogak formája már jól látható. Ezután a munkát készre viszi a labor.

Az új kivehető protézissel a páciensnek gyakorlatilag újra meg kell tanulnia rágni. Mellékhatásként felléphet:  túlzott nyálképződés, hányinger, mely az esetek többségében néhány nap alatt megszűnik. illetve eleinte a kivehető protézis nyomhatja az ínyt ezzel fájdalmat okozva. Ilyen esetben, kérjük azonnal keresse fel fogorvosát, hogy igazíthasson a fogsoron.

opppppppppppoooo
opppppppppppoooo